Coș de cumpărături 0
Thumb Image

PROPOLIS BRUT PURIFICAT 95%, 10 g, ApiLand

Apiland
7,90 RON
Disponibilitate: La comanda
APL022
Propolisul este substanța preparată de albine din rășina culeasă de pe mugurii şi ramurile tinere de cireș, vișin, plop, mesteacăn, brad, molid, arin, la care adaugă ceară și secreții proprii. Proprietățile antiseptice, antifungice și cicatrizante ale propolisului erau cunoscute de marile civilizații ale antichității. Papirusurile egiptene confirmă faptul că propolisul era utilizat drept medicament antimicrobian.
  • DESCRIERE
  • ALTE INFORMATII
  • Recenzii
  • CONTINUT
  • Utilizare

Propolisul este substanța preparată de albine din rășina culeasă de pe mugurii şi ramurile tinere de cireș, vișin, plop, mesteacăn, brad, molid, arin, la care adaugă ceară și secreții proprii. Proprietățile antiseptice, antifungice și cicatrizante ale propolisului erau cunoscute de marile civilizații ale antichității. Papirusurile egiptene confirmă faptul că propolisul era utilizat drept medicament antimicrobian.Calitățile deosebite ale propolisului sunt date, în principal, de conţinutul său bogat în flavonoide, compuşi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor și au puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene. În plus, propolisul conține zaharuri, minerale, uleiuri volatile, acizi grași, ceară. Propolisul stimulează formarea de anticorpi, întărind astfel sistemul imunitar. Din acest motiv, consumul de propolis este foarte indicat în sezonul rece.Indicatii:

 

  • afte, gingivite, abcese dentare, paradontoze;
  • angine, laringita, traheita, sinuzita, rinita, gripa, bronsite, pneumonie ( intre 1 si 3 grame pe zi);
  • ulcer gastric si duodenal, gastrite, colite, perturbarea florei intestinale (intre 1 si 3 grame pe zi de granule puse in putina miere/apa);
  • cistite, nefrite, prostatita (intre 1 si 3 grame de pudra de propolis pe zi, dizolvata in putina miere/apa).Dupa obtinerea vindecarii (in cazul fiecarei dintre afectiunile mentionate mai sus), se va lua zilnic, timp de o saptamana, o lingurita din urmatorul preparat (dizolvat in ceai): 125 de grame de miere + 3 grame de propolis.

 


Albinele produc propolisul ca mijloc de apărare împotriva microbilor, a mucegaiurilor, pentru mumificarea într-un înveliș a intrușilor stupului, care sunt omorâți de albine (cum ar fi alte insecte sau șoareci), proces ce nu permite putrezirea lor.

 


Propolisul mai este folosit (de către albine) pentru căptușirea pereților stupului cu un strat lucios, etanș, care nu permite formarea curenților de aer. Acțiunea sa este antimicotică, bactericidă și bacteriostatică, fapt ce previne îmbolnăvirea albinelor.Propolisul brut este atestat de catre Bio - Romania, avand statutul de produs natural.

Mai multe informații
Brand Apiland
Tara de provenienta România
Scrieți propria recenzie
Recenzați:PROPOLIS BRUT PURIFICAT 95%, 10 g, ApiLand
Rating-ul dumneavoastră
propolis brut
afte, gingivite, abcese dentare, paradontoze; angine, laringita, traheita, sinuzita, rinita, gripa, bronsite, pneumonie ( intre 1 si 3 grame pe zi); ulcer gastric si duodenal, gastrite, colite, perturbarea florei intestinale (intre 1 si 3 grame pe zi de granule puse in putina miere/apa); cistite, nefrite, prostatita (intre 1 si 3 grame de pudra de propolis pe zi, dizolvata in putina miere/apa).